Experienta noastra din Austria – Targ si Vacanta – 2

Acest post a fost initial publicat pe aceasta pagina
Dupa ce ieri v-am povestit despre targul din Austria, astazi (ca tot e weekend) e randul sa va povestesc despre vacanta:
Am plecat la drum dis de dimineata, vineri, pe la cinci jumatate. Am ales sa plecam asa de devreme pentru a evita aglomeratia de amiaza de la Budapesta. Ne-am imbarcat in Memo (cum ne place noua sa alintam Opelul nostru), cu catel cu purcel, cu produse, bagaje si multa voie buna. Sambata urma sa avem targul iar pe duminica era programata intoarcerea.
Pana la granita si la intrarea pe autostrada in Ungaria am mers in regim normal (de Romania) si am avut parte de gropi, de tiruri, de coloane, depasiri si asa mai departe. Apropo, drumul de la Arad la Nadlac e bun, dar partea de drum maghiara pana la intrarea pe autostrada e destul de proasta. Insa odata cu intrarea pe autostrada nu am mai avut nici o probleme. Am mers lejer, am facut multe pauze prin refugii si in afara de ceva aglomeratie in zona Budapesta am mers foarte bine pana in Austria. Imediat dupa granita s-a schimbat vremea. A inceput un fel de ploaie marunta, vant puternic si toate astea au tinut pana la Viena. Dupa Viena am prins si o zona foarte aglomerata unde am pierdut mult timp deoarece erau lucrari pe autostrada. Mergeam la pas de melc asa incat ne-am si temut ca o sa ramanem fara benzina pe acolo. Ei, nu era chiar atat de negru dracul. 🙂 Am scapat de aglomeratie si am alimentat, apoi ne-am continuat drumul spre Kapfenberg. Targul urma sa aiba loc la Graz, dar in Kapfenberg, la circa 40 km distanta de Graz, urma sa ne cazam pentru un weekend la un prieten de familie.
Si am intrat intr-o zona minunata, cu munti si paduri, cu tunele si cu soare. Dupa ce am trecut de Viena am scapat de ploaia aceea urata si a iesit soarele. A fost o calatorie frumoasa, in care am admirat locurile, curatenia, oraselele pe langa care treceam. Eram entuziasti, mai ales ca urma sa avem o experienta de neuitat si noi toti adoram sa calatorim si sa vedem locuri noi.
Am ajuns in Kapfenberg, ne-am lasat bagajele, am lasat masina in parcare si am pornit la o plimbare. Kapfenbergul e un orasel de vreo 20 de mii de locuitori, plasat intre munti, intr-o zona minunata. Are strazi inguste si curate, cladiri vechi, bine intretinute, un castel sus pe deal (nu am apucat sa il vizitam), un mic centru cu nelipsitul Mall. La ora la care am iesit noi la plimbare era destul de pustiu pe strazi.
Am vizitat Mall-ul, adica centrul comercial Ece, care tocmai sarbatorea 20 de ani de la deschidere si avea o multime de evenimente planificate pentru weekendul respectiv, printre care muzica populara
 Am stat si am ascultat niste muzica, am baut o bere austriaca, dupa care ne-am retras spre casa deoarece nu mai puteam de obositi. A doua zi urma sa plecam dimineata spre Graz si doream sa ne odihnim. 
Toata sambata ne-am petrecut-o in Graz, la targ. Din Graz, in afara de drumul pana- si de la- expo unde se tinea targul nu am apucat sa vizitam nimic. A fost o vreme cainoasa, inceputa de dimineata cu ceata deasa si ploaie, care a continuat toata ziua. Partea despre targ ati aflat-o in postul de ieri asa ca nu mai insist. Seara ne-am intors la Kapfenberg si am stat putin la povesti cu Coco, prietenul care ne-a primit in gazda (caruia ii multumim foarte mult) si am hotarat ca a doua zi, inainte sa pornim spre Romania, sa vizitam orasul avandu-l pe Coco drept ghid.
Duminica de dimineata am pornit spre Bruck an der Mur, oras legat de Kapfenberg si “capitala” a regiunii. Aici am vazut piata centrala, zidul vechii cetati, centrul pietonal al orasului, primaria etc. De data asta vremea a fost frumoasa, nu a plouat, asa ca ne-am plimbat si am fotografiat in voie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Apoi ne-am mai plimbat putin si prin Kapfenberg. Aici am vazut pe rau o multime de rete salbatice si o lebada.
 
 
Si apoi a trebuit sa plecam spre casa. Dar am ramas cu amintiri frumoase. Pe drum spre Viena a iesit din nou soarele. Ne-am oprit la un refugiu pe autostrada si ne-am luat micul dejun (sau pranzul). Apoi ne-am continuat drumul, cu opriri dese, cu soare, cu privit mult in urma, spre munti, caci nu doream sa ne despartim asa repede de locurile acelea frumoase:
 
 
 
Asta a fost experienta noastra din Austria. O mini-vacanta frumoasa. Un targ mai putin frumos. Insa, per total, un weekend minunat, petrecut in familie, pe meleaguri straine.