Fitness Facial

Acest post a fost initial publicat pe aceasta pagina


Gimnastica faciala
Cum luptam cu primele riduri?
Obiceiul de a increti fruntea, de a rade cu toti muschii fetei, obiceiul prost de a apleca capul in timpul lecturii, de a nu purta ochelari de soare sunt cauzele principale ale aparitiei primelor riduri. Important e sa tinem minte ca orice emotie, fie ea pozitiva sau negativa, are o repercusiune directa asupra modului in care aratam si nici chiar cea mai tanara piele nu arata bine din cauza ‚surplusului’ de emotii.
Rezolvarea o gasim in gimnastica pentru fata, efectuata corect si cu o periodicitate bine stabilita.
Inainte de a incepe gimnastica pentru muschii fetei, este important sa tii cont de cateva reguli importante:
1.    Inainte de gimnastica este obligatorie demachierea si hranirea pielii. Liniile de masaj sunt indicate in imaginea de mai jos. Aplicarea cremei hidratante este necesara avand in vedere ca in timpul gimnasticii pielea este intinsa, prin urmare este foarte important ca aceasta sa fie elastica.
2.     Dupa gimnastica este bine de efectuat un masaj usor, cu miscari usoare, circulare, conform liniilor de masaj. Masajul se va incheia cu ciupituri si batai usoare cu varfurile degetelor.
3.    Pentru improspatarea ovalului fetei, cu un prosop mic efectueaza un masaj usor. Pentru aceasta este nevoie ca sa inmoi mijlocul prosopului intr-o solutie obtinuta din sare de mare (1-2 lingurite de sare la 1 pahar cu apa) sau in infuzie tare de ceai. Acestea sunt anume acele componente naturale care intaresc pielea si preintampina pierderea elasticitatii acesteia. Prosopul se apuca cu ambele maini de margini si cu smucituri energice se efectueaza batai usoare sub barbie.
4.    In cazul in care nu suferi de cuperoza, este foarte bine de ‚sters’ fata cu gheata, cu singura conditie ca gheata sa aiba forme care la aplicare sa nu-ti raneasca pielea. Poti incerca de asemenea sa pui cuburi de gheata intr-un bol cu apa si dupa posibilitate sa tii fata in aceasta apa timp de cateva secunde.
Acum cand cunosti regulile de baza pentru efectuarea corecta si cat mai eficienta a gimnasticii, sa trecem la gimnastica propriu zisa. Pentru o eficacitate mai mare si pentru a urmari corectitudinea efectuarii exercitiilor de fitness facial, pe parcursul minutelor de gimnastica iti recomand sa stai in fata oglinzii.
Gimnastica pentru ochi
1.    Priveste in dreapta, in stanga, in jos si in sus, toate acestea fara a intoarce capul in aceste directii. La fel efectueaza cu ochii miscari circulare, miscari de la stanga la dreapta, apoi de la dreapta la stanga.
Aceste exercitii pot fi indeplinite avand ochii inchisi sau deschisi.
2.    Tine privirea indreptata catre varful nasului, pana la aparitia primelor semne de oboseala.
3.    Deschide larg ochii si priveste in sus (fara a misca capul) numarand pana la 10, dupa care revino la pozitia initiala. Tine ochii inchisi timp de cateva secunde.
4.    Timp de 4-5 secunde priveste baza nasului.
5.    Inchide ochii, dupa care deschide-i larg si priveste in departare (5 secunde). Inchide iarasi ochii si relaxeaza-te timp de 5 secunde.
6.    Timp de cateva secunde apasa usor pe ochi cu varfurile degetelor.
Gimnastica pentru buze
1.    Tine buzele intinse intr-un zambet ‚fals’. Inspira printre dinti, expira la fel printre dinti, cu buzele ‚tub’.
2.    Inspira prin coltul stang al gurii si expira prin cel drept si viceversa.
3.    Dintii se tin strans, se inhaleaza apoi se expira umfland obrajii.
4.    Tine buzele in gura apasandu-le in acelasi timp cu dintii (cateva secunde). Relaxeaza-te.
Exercitii pentru muschii gatului
1.    Capul se ridica cat mai sus in asa fel incat pielea de sub barbie sa fie bine intinsa. Deschide si inchide gura cat de tare poti, fara a depune insa un efort prea mare.
2.    Fara a ridica umarul, inclina capul in dreapta apoi in stanga cat poti de mult.
3.    Lasa capul sa cada liber peste piept dupa care lasa capul pe spate (cateva secunde).
4.    Efectueaza miscari circulare cu capul schimband directia de rotire dupa fiecare 10 secunde.
5.    Ridica mainile cat mai sus posibil, tine capul drept. Mentine pozitia timp de cateva secunde.