Sfaturi practice pentru folosirea frigiderului si marirea eficientei sale energetice

Acest post a fost initial publicat pe aceasta pagina

In fiecare locuinta exista un astfel de aparat electrocasnic – foarte putini oameni stiu insa ca actiunile pe care le intreprind, in utilizarea si intretinerea acestuia ii influenteaza intr-o mare masura durata de viata, eficienta si consumul de energie. Sa privim in randurile urmatoare ale acestui material inspre cateva sugestii de care putem tine cont pentru a ne bucura de mai mult timp, intr-un mod mai avantajos, de aceste electrocasnice. Pentru o oferta completa de frigidere in Timisoara, intra aici.

– In primul rand, evita plasarea frigiderului langa surse de caldura. Ne referim aici atat la aragaz, centrala termica, dar si la masina de spalat vase. Altfel, frigiderul va trebui sa compenseze incalzirea la care e supus. De asemenea, e bine sa evitam si pozitionarea sa in lumina solara directa.
– Pastreaza garniturile usilor curate. Daca acestea nu se inchid bine, ermetic, se pierde energia. Exista doua solutii: ele trebuie curatate in mod regulat si inlocuite atunci cand sunt prea uzate.
– Nu supraestima nevoile tale si ale familiei tale. Altfel spus, nu te indrepta catre acele frigidere care sunt prea mari, chiar daca sunt la promotie. Cu cat sunt mai mari, cu atat vor consuma mai multa energie – iar factura la curent iti va arata asta, negru pe alb.
– Pastreaza temperatura frigiderului la aproximativ 5 grade Celsius. Valoarea aceasta va economisi curent suplimentar; nu uita – fiecare grad mai scazut conteaza.
– Nu pune niciodata mancare fierbine (sau calda) in interiorul acestor aparate. Ci du-le acolo cand sunt reci; incearca de asemenea sa plasezi la scurt timp dupa utilizare alimentele sau vasele inapoi in frigider.
– Verifica ventilatia aparatului. Aerul trebuie sa circule in mod corect, pentru a ajuta frigiderul sa fucntioneze bine. Asadar, pastreaza zona din spate curata, inlaturand mizeria si praful.

Daca ai probleme cu vechiul frigider sau acesta s-a dovedit recent a fi neincapator sau ineficient, e timpul pentru o schimbare. Gasesti la Selgros, in Timisoara, o gama de frigidere potrivite nevoilor locuintei tale!

Selgros Timisoara
Produse alimentare si nealimentare
Calea Aradului nr. 64
Timisoara,300291 , RO
Tel: 0256 279 000
Fax 0256 279 199